Sosyal Medya

Dünya

AzerbaycanÂ’dan Amerika'ya nota

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının Basın Sözcüsü Hikmet Hacıyev, ABD'nin Kongre binasında, tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti için etkinlik düzenlenmesine ve rejim Başkanı Bako Saakyan'ın ağırlanmasına tepki gösterdi.



Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanlığının Basın Sözcüsü Hikmet Hacıyev, ABD'nin Kongre binasında, tanınmayan DaÄŸlık KarabaÄŸ Cumhuriyeti için etkinlik düzenlenmesine ve rejim BaÅŸkanı Bako Saakyan'ın ağırlanmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili ABD'nin Bakü Büyükelçisi Robert Cekuta DışiÅŸleri Bakanlığına çağırıldı. Aynı zamanda Azerbaycan'ın Washington Büyükelçisi Azerbaycan'ın itirazını ABD tarafına iletti.

Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanlığının Basın Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Yeni ÇaÄŸ Azerbaycan'a yaptığı açıklamada ABD-Azerbaycan iliÅŸkilerinde oluÅŸmuÅŸ gerginlikle ilgili bilgi verdi. Hacıyev, ABD'nin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliÄŸine saygısızlık göstererek uluslararası hukuk ve prensipleri ihlal ettiÄŸini bildirdi. Bu gibi adımların sorunun çözüm sürecini kötü yönde etkilediÄŸini belirten Basın Sözcüsü, söz konusu olayın ikili iliÅŸkileri ciddi anlamda yıprattığını vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.